Cursussen


Kunstzinnige Vorming: Open atelier

Ik geloof dat kunst een gezondmakende werking heeft en dat van belang is hoe je het maakt.

Het gaat om het beleven van wat je doet, het voelen, het waarnemen. Je leert kunst maken van binnen naar buiten. Het gaat minder om het resultaat en meer over ervaren en beleven. Er zijn parallellen tussen kunst en leven. Er wordt gezegd 'Leven is een Kunst'. Kunst maken is eigenlijk (be)leven..... Kunst heeft te maken met waarnemen, voelen, durven, doen, verbinden, loslaten, afstand nemen, kritisch kijken, oordelen, keuzes maken, herverbinden.

Je werkt in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers, er is een rustige sfeer, ieder werkt aan zijn eigen werk en wordt begeleid. Er is geen druk of haast, ieder werkt op zijn eigen tempo. Het gaat hier niet om snelheid maar om bewust ervaren, beleven en genieten.

Je hebt de mogelijkheid om met variërende technieken en materialen te werken, zowel op het platte vlak als ruimtelijk. De technieken die ik gebruik zijn tekenen, schilderen en boetseren. Verder maak ik gebruik van potlood, kleurpotlood, acrylverf, olieverf, waterverf, pastel, oliepastel, houtskool, stift, pennen en klei.


Voor informatie kan je mij bellen via 06 18558681, of via het formulier hieronder.

Kosten strippenkaart:

1   sessie 18 euro

6 sessies 90 euro (15 euro per keer)

12 sessies 156 euro (13 euro per keer)

Houd er rekening mee dat er geen restitutie mogelijk is voor ongebruikte sessies op een strippenkaart.


Gratis schilderworkshops 2020

Op donderdagen vrijdagen tussen 9.30 en 11.30 zijn er gratis workshops met 'Het Seizoen' als thema. Je mag 3 keer gratis meedoen. Dit kan achter elkaar of ook verspreid. Als je interesse hebt, kan je je aanmelden op www.laverita.nl/cursussen of bellen via 0618558681. Houd er rekening mee dat er beperkt aantal plaatsen zijn.


Intuitïef schilderen voor mensen met kanker en hun naasten

Mensen die te horen krijgen dat ze kanker hebben, ontdekken vaak onverwachts een behoefte voor het creatieve en het kunstzinnige. Het komt vaak voort uit een intuïtief gevoel. Kunstzinnig, scheppend bezig zijn, is een fijne manier om te ontspannen en een andere kant van jezelf te leren kennen. Het is een plezierige, ontdekkende en uitdagende zoektocht in je eigen proces. Wat ook belangrijk is: het spreekt de gezonde kern van de mens aan. Hiermee kan actief aan het eigen herstel en gezondheid gewerkt worden.

Bij deze schilderochtenden zijn ook naasten hartelijk welkom om deel te nemen.

Je kunt in een groep, onder deskundige begeleiding en samen met anderen, hiermee aan de slag. We schilderen voornamelijk met de nat-in-natschildertechniek waarbij je met waterverf op papier, dat vantevoren vochtig is gemaakt, schildert. Bij het nat-in-natschilderen gaat het voornamelijk om het proces en om je eigen ervaring. We schilderen liever uit intuïtie dan naar een bedachte voorstelling waarbij de creatieve en scheppende kwaliteit naar boven kan komen. Naast deze techniek wisselen we af en toe af met andere technieken, zoals pastel of kleurtekenen.

Je hoeft geen verstand van kunst te hebben en ook is ervaring in het kunstzinnig werken niet nodig.

Zowel vóór als na de les is er voor wie wil de mogelijkheid om met elkaar koffie en thee te drinken en te praten. TIjdens de les wordt er vooral gewerkt.

De les is om de week op dinsdag van 9.30 tot 11.30 uur. De eigen bijdrage is 10 euro per keer. Voor meer informatie kan je het formulier hieronder gebruiken of bellen via 06 18558681

Om te ervaren wat het schilderen voor je kan betekenen, is er de mogelijkheid een proefles te volgen. Deze is gratis en vrijblijvend.

Meer informatie of aanmeldingen