Cursussen


Kunstzinnige Vorming: Open atelier

Ik geloof dat kunst een gezondmakende werking heeft en wat belangrijk is, is hoe je het doet. Je werkt aan de juiste innerlijke houding.  

Het gaat om het beleven van wat je doet, het voelen, beter leren waarnemen. Je leert kunst maken van binnen naar buiten. Het gaat minder om het resultaat en meer over het meemaken van gezond kunstzinnige processen. Deze zijn processen die we in het alledaagse gewone leven ook mee te maken hebben. Er zijn parallellen tussen kunst en leven. Er wordt gezegd 'Leven is een Kunst' en kunst maken is leven. Maken van kunst heeft te maken met waarnemen, voelen, durven, verbinden, loslaten, afstand nemen, kritisch kijken, oordelen, beoordelen, keuzes maken.

Je werkt in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers, er is een rustige sfeer, ieder werkt aan zijn eigen werk en wordt begeleid. Er is geen druk of haast, ieder werkt op zijn eigen tempo. Het gaat hier niet om snelheid maar bewust beleven en genieten.

Je hebt de mogelijkheid om met variërende technieken en materialen te werken, zowel op het platte vlak als ruimtelijk.

De technieken die ik gebruik zijn: tekenen, schilderen en boetseren,

Materialen zijn: Potlood, kleurpotlood, acrylverf, olieverf, waterverf, pastel, oliepastel, houtskool, stift, pennen,


Voor informatie kunt u bellen 06 18558681, of via het formulier hieronder   

Kosten vanaf 1 september 2017 Strippenkaarten:

1   sessie    Kosten - 18 euro  (per keer basis)
6   sessies   Kosten - 90 euro (15 euro per keer)
12 sessies   Kosten - 156 euro (13 euro per keer)

*Houd er rekening mee dat er geen restitutie mogelijk is voor ongebruikte sessies op een strippenkaart. Als u overweegt te stoppen, adviseer ik u dat te doen wanneer uw strippenkaart op is.

Gratis schilderworkshops 2019

Op donderdagen tussen 9.30 en 11.30 zijn er gratis workshops met 'Het Seizoen' als thema. U mag 3 keer gratis meedoen. Dat mag achter elkaar of ook verspreid. Als u interesse hebt kunt u zich aanmelden op www.laverita.nl/cursussen of bellen op M: 0618558681. Beperkt plaatsen.


Intuitïef schilderen voor mensen met kanker en hun naasten.

Mensen die te horen krijgen dat ze kanker hebben, ontdekken vaak onverwachts een behoefte voor het creatieve en kunstzinnige. Het komt vaak voort uit een intuïtief gevoel. Kunstzinnig, scheppend bezig zijn, is een fijne manier om te ontspannen en een andere kant van jezelf te leren kennen. Het is een plezierige, ontdekkende en uitdagende zoektocht in je eigen kunstzinnig proces. Wat ook belangrijk is: het spreekt de gezonde kern van de mens aan. Hiermee kan actief aan de eigen gezondheid gewerkt worden.

Bij deze schilderochtenden zijn ook naasten hartelijk welkom om deel te nemen.

U kunt in een groep onder deskundige begeleiding samen met anderen daarmee aan de slag. We schilderen voornamelijk met de nat-in-natschildertechniek waarbij je met waterverf op papier, dat van tevoren vochtig is gemaakt, schildert. Bij het nat-in-natschilderen gaat het voornamelijk om het proces en om je eigen ervaring. We schilderen liever uit intuïtie dan naar een bedachte voorstelling waarbij de creatieve en scheppende kwaliteit naar boven kan komen. Naast deze techniek wisselen we af en toe af met andere technieken zoals pastel of kleurtekenen.

Je hoeft geen verstand van kunst te hebben en is er ook geen ervaring in het kunstzinnig werken genoodzaakt.

Tijdens de les wordt er vooral gewerkt, ervoor en erna is er voor wie wil de mogelijkheid om met elkaar koffie en thee te drinken en te kletsen.

Om te ervaren wat het schilderen voor u kan betekenen, kunt u altijd een proefles volgen. De les is eenmaal per 14 dagen op dinsdag van 9.30 tot 11.30 uur. De eigen bijdrage is 10 euro per keer. Voor meer informatie kunt u het formulier hieronder gebruiken of bellen M: 06 18558681

Meer informatie of aanmeldingen