Kunstzinnige Therapie

Herkent u dit? Zomaar kan het wat minder goed gaan. Privé, op het werk of met uw kind(eren). U bent misschien depressief, hebt een 'burn-out' of hebt behoefte aan meer inzicht in uw levensloop. Het kan ook zijn dat uw kind last heeft van astma, allergie, moeite met concentreren of anderszins problemen heeft in zijn of haar ontwikkeling. Op zulke momenten kan kunstzinnige therapie een steun in de rug zijn. Die is namelijk bedoeld om genezings- of veranderingsprocessen in gang te zetten of te ondersteunen, zodat u weer grip krijgt op uw leven. Iemand die stevig in zijn schoenen staat, kan meer incasseren. Hij of zij functoneert beter en kan werken aan zijn/haar eigen herstel. 

Kunstzinnige therapie is een beeldende therapie en is gebaseerd op de relatie tussen de kunsten en de mens. Er wordt gewerkt met de beeldende technieken: tekenen, schilderen en boetseren. De therapie richt zich voornamelijk op het verband tussen het denken, voelen en handelen(willen). Vaak is het zo dat het gevoel niet in overeenstemming is met het denken en handelen waardoor er een innerlijke disharmonie kan ontstaan. De balans vinden tussen dezen is waar we naar streven door middel van kunstzinnige activiteiten. Als er langdurig geen aandacht wordt besteed aan deze disharmonie kan het eventueel tot psychische of lichamelijke klachten leiden. Hiernaast is het ontwikkelen van ons 'Ik' en  het 'Ik bewustzijn' zeer belangrijk om ons denken, voelen en handelen te overzien en leiding daarin te kunnen nemen. 
Er wordt uitgegaan van het unieke van ieder mens en er wordt in eerst instantie gewerkt vanuit wat het individu al als gezond ervaart.

Kosten:

kunstzinnge therapie per keer:   

Zonder aanvullende verzekering:     60 euro

Met aanvullende verzekering:           30 euro  ( met kopie van bewijs dat u aanvulde verzekering heeft)

Ontwerp Therapie

Ontwerp therapie is een bezigheidstherapie. Ontwerpen is een scheppende activiteit. Door het proces van iets nieuws creëren en maken komt er een vernieuwende energie vrij en brengt ons in contact met het inspiratieve/scheppende deel van ons wezen. We beginnen met ideeën, we maken tekeningen en gaan aan de slag om het idee vorm te geven. Ik begeleid het proces tijdens ontwerpen en het maken van je eigen creatie.  In de 'Photo Gallery' bovenaan vindt u enkele voorbeelden, onder sub-titel  'Ontwerp therapie'.

Kosten:

kunstzinnge therapie per keer:   

Zonder aanvullende verzekering:     60 euro

Met aanvullende verzekering:           30 euro  ( met kopie van bewijs dat u aanvulde verzekering heeft)