Kunstzinnige Therapie

Herken je dit? Zomaar kan het wat minder goed gaan. Privé, op het werk of met jouw kind(eren). Je bent misschien neerslachtig of zelfs depressief, je hebt een 'burn-out' of je hebt behoefte aan meer inzicht in jouw levensloop. Het kan ook zijn dat jouw kind last heeft van astma, allergieën, moeite met concentreren of andere problemen heeft in zijn of haar ontwikkeling. Op zulke momenten kan kunstzinnige therapie een steun in de rug zijn. Die is namelijk bedoeld om genezings- of veranderingsprocessen in gang te zetten of te ondersteunen, zodat je weer grip krijgt op jouw leven. Iemand die stevig in zijn schoenen staat, kan meer incasseren. Hij of zij functioneert beter en kan werken aan eigen herstel.

Kunstzinnige therapie is een beeldende therapie en is gebaseerd op de relatie tussen de kunsten en de mens. Er wordt gewerkt met de beeldende technieken: tekenen, schilderen en boetseren. De therapie richt zich voornamelijk op het verband tussen het denken, voelen en handelen (willen). Vaak is het zo dat het gevoel niet in overeenstemming is met het denken en handelen waardoor er een innerlijke disharmonie kan ontstaan. De balans vinden tussen deze is waar we naar streven door middel van kunstzinnige activiteiten. Als er langdurig geen aandacht wordt besteed aan deze disharmonie kan het eventueel tot psychische of lichamelijke klachten leiden. Hiernaast is het ontwikkelen van ons 'Ik' en het 'Ik bewustzijn' zeer belangrijk om ons denken, voelen en handelen te overzien en leiding daarin te kunnen nemen.
Er wordt uitgegaan van het unieke van ieder mens en er wordt in eerste instantie gewerkt vanuit wat het individu als gezond ervaart.

Kosten:

60 euro inclusief btw per 75 minuten.

Aan de intake zijn geen kosten verbonden en is vrijblijvend.

Ontwerp Therapie

Ontwerp therapie is een bezigheidstherapie. Ontwerpen is een scheppende activiteit. Door het proces van iets nieuws te creëren en te maken, komt er een vernieuwende energie vrij wat ons in contact brengt met het scheppende deel in ons. We beginnen met een idee, we maken tekeningen en gaan aan de slag om het idee vorm te geven. Ik begeleid het proces tijdens het ontwerpen en het maken van je eigen creatie.  In de 'Photo Gallery' vind je enkele voorbeelden onder 'Ontwerp therapie'.

Kosten:

60 euro inclusief btw per 75 minuten.

Aan de intake zijn geen kosten verbonden en is vrijblijvend.