About me

My name is Rocco Ancarola, Born in Calvello on 1959 in Italy. An important aspect of my life is having lived in different cultures and countries. My childhood was spent in Italy, Switzerland and Australia, Having lived the greatest part of my life in Australia, I decided to come to live permanently in Holland in 1996.

Because of life circumstances I developed an interest in Art Therapy in which I acquired a diploma at Academie De Wervel in Driebergen-Zeist and later a degree at Hogeschool Leiden.

I give therapy/art therapy and I also give workshops/courses in the development of a sense of the beauty of art, what it is and what it can mean for you in your personal development and life.


Over mij

Mijn naam is Rocco Ancarola en ik kom oorspronkelijk uit Calvello, Italië. Geboren in 1959. Een opvallend aspect van mijn leven is het leven in verschillende landen en culturen. Mijn kinderjaren heb ik in Italië en Zwitserland doorgebracht en vervolgens heb ik het grootste deel van mijn leven in Australië gewoond. Ik woon sinds 1996 in Nederland.

Mijn oorspronkelijk werkgebied omvat architectuur en ontwerp. Door bijzondere ervaringen in mijn leven heb ik interesse gekregen voor de helende werking van kunstzinnige expressie en bezigheid waardoor ik een studie kunstzinnige therapie ben gaan volgen. Deze studie heb ik aan Academie De Wervel in Driebergen-Zeist en Hogeschool Leiden gevolgd en afgerond.

Ik geef kunstzinnige therapie/hulpverlening en workshops/cursussen in kunstzinnige vorming. Ik heb voor 10 jaar kunstzinnige hulpverlening en schilderles bij het Vicky Brown Huis gegeven , een inloophuis voor mensen met kanker in 's-Hertogenbosch.

Gedurende zes jaar werkte ik op de kunstzinnige afdeling van een zorginstelling met mensen met autisme, bipolaire stoornissen, angststoornissen, CVA, hersenletsel, borderline, trauma, depressiviteit, MS.

Naast dit werk ben ik bezig met mijn eigen kunstzinng werk en mijn kunstgalerie, waar andere kunstenaars en ik exposeren.